ΚΙΑΤΟ ΚΑΙΡΟΣ

Έχει φρενάρει έως έναν βαθμό η ζήτηση για το ντόπιο λεμόνι, με αποτέλεσμα να παραμένει στις κλάρες ο καρπός, καθώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ροές στο εμπόριο.

Αυτό καταγγέλλει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο έμπειρος παραγωγός - γεωπόνος και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου - Τραγάνας, κ. Κώστας Πάππας, ο οποίος καλλιεργεί αρκετές ποικιλίες λεμονιού, σε μια προσπάθεια να έχει παραγωγή όλο το έτος.

Όπως καταγγέλλει, επίσης, ο ίδιος, αυτό το φρένο που παρατηρείται στην αγορά, πιθανολογείται ότι οφείλεται σε αθρόες εισαγωγές τούρκικου λεμονιού, που αγοράζεται εκεί από τον παραγωγό σε εξευτελιστική τιμή λόγω υποτίμησης της λίρας, για να φθάσει μετά στην Αθήνα, με μια τιμή, παραδοτέο, στα 53 λεπτά το κιλό.

Σύμφωνα με τον κ. Πάππα, αυτή την περίοδο τα ελληνικά λεμόνια, κυρίως Ιντερντονάτο και Μαγληνό, δεν πιάνουν τιμές άνω των 40-50 λεπτών, παρότι υπάρχει δυναμική για ενίσχυση των τιμών.

Οι λεμονοπαραγωγοί πάντως ζητούν από την επίσημη πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα, για να αποτρέψει τυχόν φαινόμενα ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων, που καταπατούν τα δικαιώματα των Ελλήνων παραγωγών.

Μπίκας Αλέξανδρος  Πηγή: www.agrotypos.gr

Νέα

Διαβάστε τα τελευταία Νέα του Συνεταιρισμού μας

Υποβολή δηλώσεων στον ΕΛΓΑ

Περισσότερα...